ត្រីបំពងស្រួយ ឆាជាមួយទឹកជ្រលក់


គ្រឿង​ផ្សំ៖

  • ហាត់ជាកង់ ត្រី​រ៉ស់​​ ​ ​ → ៣០០​ ក្រាម
  • ទឹក​ជ្រលក់​ ​ ​ → ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹក​ត្រី​ ​ ​ → ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ស្ករ​ត្នោត​ ​ ​ → ១​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ប្រេង​រុក្ខជាតិ​ សំរាប់ឆា​​ ​ → ២០​ ក្រាម
  • ទឹក​ធម្មតា​ ​ ​ → ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ​ ​ → ១​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ខ្ទឹម​ក្រហម​បំពង​ សំរាប់រោយ​ពី​លើ

គ្រឿង​ផ្សំ​ទឹក​ជ្រលក់៖
  • ម្ទេស​ក្រៀម​ផ្លែ​ធំ​ ​ ​ → ៣​-៤​ ផ្លែ
  • ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់​ ​ ​ → ៦០​ ក្រាម
  • ខ្ទឹម​ស​ ​ ​ → ៣០​ ក្រោម
  • កាពិ​ ​ ​ → ១​ ស្លាបព្រាបាយ

វិធី​ចំអិន៖
  1. បំពង ម្ទេស​ក្រៀម​ អោយឈ្ងុយ
  2. ហាន់ខ្ទឹម​ក្រហម​​ ដាក់​បំពង​ក្នុង​ប្រេងអោយ​លឿង
  3. ដួស​ទុក​ខ្ទឹម​ក្រហម​​បំពង​ អោយស្រកប្រេង
  4. បំពងខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​ ​ក្នុង​ប្រេងអោយលឿង
  5. ដួស​ទុក ​ខ្ទឹម​ស​បំពង​ អោយស្រកប្រេង
  6. បុក​ម៉ត់ ម្ទេស​ក្រៀម​បំពង
  7. បុកច្របល់ទាល់តែម៉ត់ ម្ទេស​ក្រៀម​បំពង ខ្ទឹម​ក្រហម​បំពង​ ខ្ទឹម​ស​បំពង​ និង​ កាពិ
  8. លាងទឹកត្រី​រ៉ស់​ អោយស្អាត
  9. ទុកត្រីរ៉ស់ស្រក​ទឹក
  10. ដាក់​ចៀន​ត្រីរ៉ស់ អោយលឿង​ស្រួយ ក្នុង​ប្រេង​ក្ដៅ
  11. ដួសដាក់ចាន
  12. ដាក់ប្រេងក្នុងខ្ទះ កំដៅ លើ​ចង្ក្រាន អោយក្តៅ
  13. ដាក់​ទឹក​ជ្រលក់​ ក្នុងខ្ទះ ឆា​អោយ​ឈ្ងុយ
  14. ចាក់​​ទឹក​ធម្មតា​ ចូល​បន្តិច
  15. ដាក់​ច្របល់ ស្ករ​ត្នោត​ ទឹក​ត្រី​ និង​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​ និង ភ្លក់សាក
  16. ដាក់​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា ត្រី​រ៉ស់​ចៀន
  17. ដួស​ដាក់​ចាន
  18. រោយ​ខ្ទឹម​ក្រហម​បំពង ​ពី​លើត្រីរ៉ស់

កំណត់​សំគាល់៖
អាច​ប្រើ​ប្រាស់ ត្រី​អណ្ដែង​ ឬ​ សាច់​ជ្រូក ​ជំនួស​​ត្រី​រ៉ស់​។​ បើ​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំបន្លែ​, អាច​ដាក់​តិចតួច សណ្ដែក​កួរ​ ឬ​​ ខាត់​ណា​​ តាមចិត្តចង់៕