បុក​ទឹក​ព្រឹក្ស


គ្រឿងផ្សំ៖

·  ត្រី​រ៉ស់ ត្រី​ឆ្អើរ ប្រហុក សណ្ដែក​ដី ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ក្រហម ស្លឹក​ខ្ទឹម និង​ក្រូច​ឆ្មារ
·  ស្ករ​ស អំបិល ម្សៅស៊ុប
· ម្ទេស​ដៃ​នាង ព្រលឹត ស្អំ ត្រសក់ ភ្លៅ​កង្កែប ផ្កា​កំប្លោក ស្ពៃក្ដោប ត្រប់​ស្រួយ ត្រប់​ពុត​លំញង ស្នៀត​ពោត សណ្ដែក​កួរ ស្ដៅ (មិនមានទាំងអស់ក៏បាន) ។


វិធីធ្វើ៖      


1. ​វិធី​ចម្អិន​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​ត្រី​រ៉ស់ទៅ​ស្ងោរ​ក៏បាន ឬ​អាំង​ក៏​បាន​តាម​ការ​និយម។
2. ប្រសិន​បើ​ជ្រើស​រើស​វិធី​ស្ងោរ​ត្រី ទឹក​ដែល​ស្ងោរ​រួច​នោះ​ត្រូវ​រក្សា​ទុក​សម្រាប់​ធ្វើ​ទឹក​ប្រហុក។
3. ដោយ​ឡែក​ត្រី​ដែល​ស្ងោរ ឬ​អាំង​ឆ្អិន​រួច​ត្រូវ​យក​មក​បេះ​ឆ្អឹង​ និង​ស្បែក​ចេញ​ឲ្យ​អស់។
4.​ ចំពោះ​ត្រី​ឆ្អើរ​វិញ​ ត្រូវ​យក​វា​ទៅ​កម្ដៅ​ឲ្យ​ស្រួយ​រួច​សឹម​បេះ​យក​ឆ្អឹង​ចេញ​ដូច​គ្នា។
5. ម្ទេស​ដៃ​នាង ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ក្រហម​ និង​ត្រប់​ពុតលំញង ​ត្រូវ​យ​ក​ទៅ​រំលីង​ រួច​យក​ទៅ​បុក​​លំៗ​ជាមួយ​ត្រី​រ៉ស់ និង​ត្រី​ឆ្អើរ​ដែល​បេះ​រួច​ក្នុង​ត្បាល់ ប៉ុន្តែ​កុំ​ឲ្យ​វា​ម៉ដ្ឋ​ពេក។
6. បន្ទាប់មក​យក​ត្រី និង​គ្រឿង​ដែល​បុក​រួច​ដួស​ដាក់ចាន ហើយ​ចាក់​ទឹក​ប្រហុក​ឆ្អិន​ពីលើ រួច​សឹម​កូរ​ឲ្យ​សព្វ​សាច់។
7. ចាប់​ផ្ដើម​បន្ថែម​​គ្រឿង​ផ្សំរស​ជាតិ​ដូច​ជា អំបិល ស្ករស និង​ក្រូច​ឆ្មារ​​​​រួច​ភ្លក្ស​សាបប្រៃ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត មុននឹង​ដាក់​សណ្ដែក​ដីបុក រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម ព្រមទាំង​ម្ទេស​ចូល​​នោះ​ជាការ​ស្រេច។