ស្លាបមាន់ បំពង


គ្រឿងផ្សំ៖    

1ស្លាបមាន់ (យកត្រឹមគល់ស្លាប) → ៦០០ ក្រាម   
2. ម្សៅ (សំរាប់បំពង) → ៣ ស្លាបព្រាបាយ 

គ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់៖​  

 1.ទឹកស៊ីអ៊ីវ → ១ ស្លាបព្រាបាយ    
 2.ម្សៅឆា → -ដ-     
 3.ទឹកខ្ញី → -ដ- 
 4.តៅហ៊ូប្រៃ (កិនម៉ត់ លាយទឹកបន្តិច) → ២ ស្លាបព្រាបាយ 
 5.ស្ករ → ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ     
 6.អំបិល → ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ 

គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់៖   

 ១.ខ្ទឹមក្រហមក្រៀម → ១ ស្លាបព្រាបាយ     
២.ស្ករ → -ដ-
៣.ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ → ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ        
៤.ទឹកតៅហ៊ូ ប្រៃ → ២ ស្លាបព្រាបាយ 
៥.ទឹក → មួយភាគបួន នៃកែវ                   
៦.ទឹកស៊ីអ៊ីវ → ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ 
៧.ស៊ីអ៊ីវខាប់ → ០.៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ         
៨.ម្សៅស៊ុបខ្នរ → ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ 


វិធី​ ចំអិន

ជំហាន ១ ៖

  1. លាង​ទឹក អោយ​ស្អាត​ ស្លាប​មាន់
  2. សំរក់ទឹក អោយ​ស្ងួត​ ស្លាបមាន់
  3. ច្របល់​ស្លាបមាន់ ជាមួយ​គ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់
  4. ផ្អឹប​មួយម៉ោង ស្លាបមាន់ ​មានគ្រឿងផ្សំប្រលាក់សាច់
  5. ប៉ាតម្សៅបំពង ជុំវិញស្លាបមាន់
  6. ដាក់​បំពង​ស្លាបមាន់ រហូត​ឆ្អិន​ពណ៌​ក្រហម​ ទើប​ស្រង់​ដាក់​ចាន
ជំហាន ២ ៖
  1. ដាក់​ខ្លាញ់​ លើខ្ទះ ចំនួនមួយ​ស្លាប​ព្រា​បាយ
  2. រង់ចាំ​ខ្លាញ់​ ក្ដៅ​ហុយ​ផ្សែង
  3. ដាក់​ច្របល់ បំពង​យក​ក្លិន​ឈ្ងុយ ខ្ទឹម​ក្រហម​ក្រៀម​ ទឹក​តៅហ៊ូ​ប្រៃ​ និង​ ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ
  4. ចាក់​ច្របល់ ​រំងាស់ដល់ពុះ គ្រឿង​ផ្សំ​ទឹក​ជ្រលក់​ ដែល​នៅ​សេសសល់
  5. ដាក់​ចាន​ផ្សេង​ សំរាប់ជ្រលក់​ ស្លាប​មាន់​បំពង៕